Użytkownik
Zasady:
Grają wszyscy, a jestem rodzajem admina.
Fabuła: Jesteście grupą zapaleńców którzy postanowili założyć zespół F1. Ponieważ to początki czekają was spore problemy, ale że jestem tym dobrym człowiekiem co rządzi światem dam wam na początku kilka ułatwień:
-posiadacie dwie sztuki samochodu BT 26 http://www.allf1.info/teams/photos/bt26f.jpg (dosyć niezły)
-sponsorzy: Parmalat i Longines (czyli mocne zaplecze finansowe)
-silnik: BRM P142 (obiecujący, 430 KM)
-kierowcy:Johnny Servoz-Gavin (Francja): Mistrz Formuły 2 z 1969 roku(dostępny od Grand Prix Belgii); Ernesto Brambilla (Italia): kierowca Ferrari sprzed roku
Zapowiada się ciekawie, więc wasze pierwsze wyzwanie: Grand Prix RPA, tor Kyalami. Na początku waszym celem jest ukończyć wyścig i przejechać jak najwięcej okrążeń testowych. Zalecam także, aby grupa projektantów obejrzała samochód i zaczęła nad nim Pracować.
PS: wymyślcie jakąś nazwę.
Użytkownik
widać że kaczy jakoś domyślił się że mamy włoski zespół F1 jak chciałem. Czas na pierwszy wyścig sezonu 1970. Narazie posiadamy jednego kierowcę, ale jest dobrze bo mamy zaplecze finansowe jak na te czasy dość silne. Kolejny chętny bedzie naszym Neweyem i zacznie konstruować samochody.
Użytkownik
Myślałem że jest już poważnie
Użytkownik
chodziło mi o nazwe Kontrafakt bardziej.
Lepiej zajmijmy się już jakimś projektem pierwszego wyścigu.
Użytkownik
Zagrajmy może na innych zasadach. Przejęliśmy jeden z zespołów z lat 80 i 90. Zespoły to:
Mclaren
Williams
Ferrari
Lotus
AGS
Andrea Moda
Footwork
Brabham
Coloni
scuderia Italia
Euro Brun
Fondmetal