Wolne Forum Supremacy1914

Wolne Forum Supremacy1914

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Gry

#1 2014-01-31 12:37:49

topikad

Użytkownik

Punktów :   

Powstanie forum-dyskusja

Skoro to forum dla wszystkich graczy Supremacy1914 pozwoliłem sobie założyć tutaj konto. Mam nadzieję, że zgodnie z szeroko opisanymi zasadami jakie tutaj mają panować, w szczególności art 3 Konstytucji Forum, mogę skomentować wpis szanownego kolegi James'a Braddock'a. Konkretnie chciałem sprostować parę faktów oraz zadać kilka pytań.

"Gdy o tyle wszyscy o tym wiedzą duża część nie wie za co dostałem tak surową karę, do dziś i ja się dziwię za co,za to że na publicznym chacie głosiłem prawdę o przekrętach byłego MA Don Javerta?"

Prosiłbym nie przekłamywać historii, bo bana permanentnego zarobił Pan zarówno na forum jak i czacie z powodu obrażania innych użytkowników platformy Supremacy 1914. Ale co tam teorie spiskowe muszą być.

"Za to że kiedyś miałem bana na 30 dni to aby nie czekać od razu dać mi knebel na zawsze?"
Nikt Panu nie chciał zakładać knebla, jednak swoim zachowaniem mimo licznych wcześniejszych upomnień czym to się może skończyć nie zaprzestał Pan swojego działania. Nie mówię tutaj o sprawie "przekrętów" byłego MA Don Javerta.

"za to że na publicznym chacie głosiłem prawdę o przekrętach byłego MA Don Javerta?Do których sam się przyznał?"
Co do Pańskich dowodów to z tego co mi wiadomo zostały przekazane wraz z tłumaczeniem bezpośrednio CM Godi, więc z pewnością posiadał wiedzę w tym temacie wystarczającą do oceny sytuacji i wyciągnięcia ewentualnych konsekwencji. Skoro podjął taką a nie inną decyzję uznał, że dowody były zbyt słabe, a ponadto wytłumaczenie przekazane przez Don Javert było spójne i zgadzało się z krokami uzgadnianymi bezpośrednio z CM Godi. Tak, działania, które prowadził Don Javert były uzgodnione bezpośrednio z CM Godi i były prowadzone pod jego nadzorem!

"Dobrze, może nie jestem święty jednak choćby tworzeniem mapek scenariuszowych,co sam kiedyś Michał stwierdził dużo działam dla polskiej społeczności"
Zgadza się, Pańskie mapki są warte poświęcania im należytej uwagi. Z tego co wiem, osobiście nie miałem przyjemności na nich grać, są również chwalone przez użytkowników. Za to Pana cenię. Jednak zostaliśmy powołani na swoje funkcje w Team PL po to, aby pilnować przestrzegania Warunków Użytkowania oraz wynikających z nich regulaminów czatu oraz forum. Przymykanie oczu na łamanie przez Pana w/w regulaminów, z pewnością sam Pan przyzna, byłoby działaniem wybiórczym mającym znamiona kumoterstwa.

"Parę miesięcy temu postanowiłem z Sensim założyć te forum aby gracze z Supry mieli miejsce do wolnego pogadania przy ludzkich warunkach a nie w miejscu gdzie czycha kilku moderatorów aby kogoś zbanować za urazę czy coś w tym stylu."
Pan wybaczy ale raczę się nie zgodzić. po pierwsze nad forum czuwa zawsze jeden moderator i to on odpowiada za udzielanie ewentualnych kar. Po drugie udzielanie kar w postaci punktów karnych czy ostrzeżeń jest krokiem ostatecznym i podejmowanym tylko w razie rażącego łamania regulaminów. Na dowód tego powiem, iż od paru ładnych miesięcy na forum został przydzielony 1 (słownie jeden) punkt karny.

"Forum służy wszystkim,każdy może się zarejestrować i coś napisać tylko stosując się do naszej Konstytucji która jest mocno liberalna i demokratyczna,"
Czytając 'Konstytucję Forum' nie znalazłem wielu różnic z regulaminem forum Supremacy 1914. Też nie wolno obrażać innych osób, poniżać mniejszości narodowych. Po co zatem powoływać nowy twór do życia? Może żeby mieć gdzie głosić swoje teorie spiskowe?

"forum ma służyć do rozwijania zaniedbałego polskiego społeczeństwa"
Nie bardzo rozumiem co ma Pan na myśli mówiąc, iż społeczność (społeczeństwo) jest zaniedbane? Regularnie są organizowane przez graczy jak i członków Teamu mapki scenariuszowe, które cieszą się dużym poparciem. Są organizowane turnieje dla graczy z nagrodami w postaci GM. Prowadzony jest Newsletter o którym nieco później wspomnę. Powstają poradniki, video poradniki. W czym zatem może pomóc to forum? W jaki sposób chce dbać o społeczność graczy aby nie była zaniedbana?

"Od pewnego czasu nasze główne forum świeci pustkami, dlaczego?"
Ciekawe stwierdzenie zwłaszcza, że każdego dnia znajduję na forum wiele wpisów różnych graczy, coraz więcej inicjatyw graczy jak i Teamu. Zatem proszę podać konkretne dane na podstawie których wysnuł Pan takie, a nie inne teorie.

"Newsettler?Nie ma Fury i Legolasena to też upadł."
Ciekawe. Zatem przytoczę parę faktów. Gracz Legolasen napisał pierwszy numer Newslettera, numer 2 został zamieszczony przez Don Javert, numer 3 napisany został przez Fury. Wszystko to miało miejsce od listopada 2012 do stycznia 2013.  Prawdą jest, że później newsletter miał 5 miesięczną przerwę ale od czerwca 2013 do stycznia tego roku ukazało się kolejnych 5 numerów Newslettera, a niebawem ukaże się kolejny. Zatem o jakim upadku Pan mówi?

"Teraz przejdę do bardziej radykalniejszego przykładu.W ostatnim czasie próbowałem się odwołać od perma,w tej sprawie zebrał się Team i przedyskutowano moją sprawą,"
Ciekawa sprawa, że o zebraniu Teamu nie wiedział jego MA. Ale co tam widocznie nie był godny się dowiedzieć o Pańskich zamiarach. Zatem posiadając teraz taką wiedzę powiem Panu jak należy postąpić. Otóż prawdą jest to co powiedział Panu Moderator Defous, iż w takiej sprawie należy zwrócić się bezpośrednio do MA czyli do mnie. Może Pan to uczynić na dwa sposoby. Wysyłając PW w grze lub zgłoszenie do supportu. Wtedy dopiero możemy rozmawiać o zdjęciu banów permanentnych.

I mam jeszcze jedno pytanie do Pana. Czy Pana wypowiedź cytuję "linka do "wytłumaczeń" Michała które jak czytałem to się zastanawiałem czy pisano je pod wpływem alkoholu bądź środków odurzających bądź dla osób niepełnosprawnych umysłowo," jest zgodne z Konstytucją Forum art.  10 punktami 5 i 6? Zatem po co wprowadzać 'Konstytucję Forum' skoro i tak Pan jej nie przestrzega? Rozumiem zasłoni się Pan prawem do krytyki. Ocenę czy to jest krytyka czy perfidne obrażanie innych osób pozostawię zdroworozsądkowej ocenie czytelników tego tematu.

Mam nadzieję, że mój post znajduje się we właściwym temacie. Jeśli nie proszę moderatorów o przeniesienie do odpowiedniego tematu. Za kłopot z góry przepraszam. Moim celem jak mówiłem na wstępie nie było atakowanie nikogo i jeśli ktoś tak to odebrał pragnę go przeprosić. Wpisy jednak w kilku miejscach wymagały stanowczego sprostowania ponieważ rozmijały się daleko z prawdą i nosiły znamiona kłamstwa i to wypowiedzianego publicznie.

#2 2014-01-31 13:06:08

Defous

Użytkownik

Call me!
Punktów :   

Re: Powstanie forum-dyskusja

"w czasie obrad, szanowny pan Defous jak mnie późnij poinformowano napisał że został przeze mnie obrażony, przepraszam za cytat-"sprzedajną kurw...", mogę, jeżeli znajdę pokazać screeny z rozmowy, takie słowa z moich ust nie padły a to było nagięciem prawdy gdyż faktycznie,toczyłem z ów panem rozmowę na temat co uważa że były MA Don Javert posiadał multikonta aby móc sterować RzH i NOCą lecz jeszcze raz powtarzam,takie słowa spod mojej ręki nie padły a rozmowa zakończyła się podaniem przez lidera CES linka do "wytłumaczeń" Michała"

Faktycznie takie słowa nie padły tamtego dnia co nie zmienia faktu, że zostałem 3 miesiące później porównany przez ciebie do osoby, którą powyższa obelga określa. Co warto podkreślić był to nie pierwszy raz gdy bez powodu zostałem przez ciebie obrażony.

Jeżeli chcesz to jak najbardziej jestem za upublicznieniem tej rozmowy z szczególnym wyszczególnieniem twoich wypowiedzi z godzin 23.35, 23.37, 23.38, 23.43 i 23.45.

Podczas tej rozmowy w swoim niekontrolowanym szale nienawiści bez większego problemu zmieszałeś z błotem kilka osób, których tak naprawdę nigdy nie widziałeś na oczy słownictwem, którego z uwagi na wyjątkowo niski poziom nie przytoczę a które możesz tu wkleić. Masz na to moje pozwolenie bo myślę, że wielu osobom otworzyłyby się oczy, gdyby zobaczyły jak bardzo rozgoryczoną, nienawistną i mściwą osobą jesteś

Pozdrawiam,
Defous

Ostatnio edytowany przez Defous (2014-01-31 13:07:34)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Mam zamiar być najskromniejszym człowiekiem w Anglii. W skromności nikt nie dorówna Herkulesowi Poirot."

#3 2014-01-31 15:11:10

James Braddock

Użytkownik

Punktów :   

Podsumowując obu panów wypowiedzi stwierdzam:

-na głównym forum wszystko pięknie ładnie, tylko że kilka działów jest aktywnych w tym Znajdź Współgraczy a reszta leży odłogiem a dowodem jest to co sam pan Topik przytoczył, został wydany 1 pkt.karny, nie oznacza to że Polska Społeczność Supremacy stała się "grzeczniejsza" tylko życia na forum zamarło i za bardzo nie ma kogo i co karać ponieważ aktywność jest niska...

-o tym alkoholu to był żart, w tym się będą różnić fora. Główne forum jest niczym skostniały szkielet, spróbujesz się wygiąć to wszystkie kości się rozpadną czyli zostaniesz zbanowany.

-gracze nie mogą posiadać multikont, administrator może i to po to aby móc sterować dwoma sojuszami.

-Szczerze powiedziawszy Niemcy polską społeczność uważają za peryferie i mało o nas dbają, ot choćby dowód z kawalerią i tymi fortecami, niemccy gracze zbuntowali się i zapragnęli fortec to je dostali. Dlatego Godi nie zawraca sobie głowy a i to nie pierwszy raz kiedy przyzwala na przekręty, przypominam o Selenie vel Kuposzu.

-Jeszcze raz wspomnę, mogłem nazwać pana zdrajcą lecz nie "sprzedajną...", a kłamstwem udowodnił Pan że nie jest dobrym moderatorem, gdyż moderator musi być obiektywny a waść pokierowałeś się urazą.

#4 2014-02-01 17:39:19

topikad

Użytkownik

Punktów :   

James Braddock napisał:

Podsumowując obu panów wypowiedzi stwierdzam:

-na głównym forum wszystko pięknie ładnie, tylko że kilka działów jest aktywnych w tym Znajdź Współgraczy a reszta leży odłogiem a dowodem jest to co sam pan Topik przytoczył, został wydany 1 pkt.karny, nie oznacza to że Polska Społeczność Supremacy stała się "grzeczniejsza" tylko życia na forum zamarło i za bardzo nie ma kogo i co karać ponieważ aktywność jest niska...

-o tym alkoholu to był żart, w tym się będą różnić fora. Główne forum jest niczym skostniały szkielet, spróbujesz się wygiąć to wszystkie kości się rozpadną czyli zostaniesz zbanowany.

-gracze nie mogą posiadać multikont, administrator może i to po to aby móc sterować dwoma sojuszami.

-Szczerze powiedziawszy Niemcy polską społeczność uważają za peryferie i mało o nas dbają, ot choćby dowód z kawalerią i tymi fortecami, niemccy gracze zbuntowali się i zapragnęli fortec to je dostali. Dlatego Godi nie zawraca sobie głowy a i to nie pierwszy raz kiedy przyzwala na przekręty, przypominam o Selenie vel Kuposzu.

-Jeszcze raz wspomnę, mogłem nazwać pana zdrajcą lecz nie "sprzedajną...", a kłamstwem udowodnił Pan że nie jest dobrym moderatorem, gdyż moderator musi być obiektywny a waść pokierowałeś się urazą.

ad.1 Tak, zamarło życie, którego jedynym celem było obrażanie, poniżanie i wyzywanie innych użytkowników, w którym brał Pan czynny udział. Ale to chyba pozytywne zjawisko nienegatywne.

ad.2 Jakoś mało śmieszny ten żart mam nadzieję, że potrafi Pan zaprezentować lepszej jakości żarty przyprawione solą, a nie zalane solanką.

ad.3 Z tego co sobie przypominam oskarżenie o posiadanie multikonta zostało sprawdzone przez Bytro Labs. Chyba nie chce Pan powiedzieć, że ma lepsze narzędzia od twórcy gry, który posiada bazę danych dotyczącą nr IP i innych ważnych danych, która pozwoliła Panu w sposób nie budzący żadnych wątpliwości ustalić, iż gracz Don Javert posiadał multikonto?

ad.4 Firma Bytro dba o graczy na tyle na ile potrafi. Myślę, że zasad rynku tłumaczyć nie trzeba, iż firma inwestuje i interesuje się tym z czego ma dochód.

ad. 5 A co ma kłamstwo do obiektywnego oceniania poczynań graczy na czacie? Tak szczerze to Pan brzydzi się kłamstwem a sam się nim posługuje co udowodniłem wyżej. Zatem mam domniemać, że wszelkie Pańskie poczynania na tym forum będą z gruntu złe?

Ostatnio edytowany przez topikad (2014-02-01 17:41:01)

#5 2014-02-01 17:57:15

James Braddock

Użytkownik

Punktów :   

Tak zamarło życie że tylko 3 działy na gdzieś 15 jest aktywnych ponieważ każdą inicjatywę zabija Team PL jak podałem przykład z gazetką o PLS, w ogóle to o tym być może pan nie pamiętam bo bodaj jeszcze pan nie grał w Supremacy albo był osobą mało aktywną społecznie.

Polscy gracze także sponsorują tą grę i też czegoś wymagają, jeżeli nasz serwer im się nie opłaca niech go zamkną.

Ostatniego nie skomentuję, moderator ma prawo naginać prawdę aby utrudnić komuś odbanowanie. Widzę że Team szczyci się wieloma przywilejami...

#6 2014-02-01 18:39:27

topikad

Użytkownik

Punktów :   

Żeby zostać odbanowany najpierw trzeba się o to zwrócić. Jak zatem chce być Pan odbanowany jeśli nie uczynił poprawnie nawet pierwszego kroku?

Co do aktywności forum. Mamy dokładnie 25 działów na forum z czego 5 przeznaczonych jest praktycznie tylko dla właścicieli gry i administracji, kolejne 4 to archiwum, tłumaczenia oraz działy dla frontline pionierów, kolejne 4 służą do prezentacji sojuszy i poszukiwania graczy do sojuszu czy też wyzywania na sparingi, 4 kolejne są poświęcone turniejom, które są wykorzystywane w czasie ich organizowania. Zatem tematów przeznaczonych do typowej dyskusji jest 10 z czego aktywnie są wykorzystywane dwa działy pomocy (pytania, bugi i błędy) 4 działy społeczności w tym najważniejsze Ogólne dyskusje w którym tylko w styczniu napisano 60 postów. Na samym końcu mamy dwa działy offtopu w których w styczniu napisano łącznie około 30 postów. Biorąc pod uwagę liczbę aktywnie korzystających z forum użytkowników te wyniki z pewnością nie są słabe. Oczywiście zawsze mogą być lepsze i w miarę możliwości będą ponieważ trwają prace nad zwiększeniem aktywności graczy. Proszę zatem posługiwać się faktami, a nie mitami.

#7 2014-02-01 20:02:40

James Braddock

Użytkownik

Punktów :   

Prawdą raczej a nie mitami bo jeszcze nie jestem ślepy.Jedna jaskółka wiosny nie czyni i tak samo kilka konkursów na skrzyż, że dział pomoc jest zapchany bo zawsze jest. Nawet w off-topic zagościła cisza gdy wcześniej robiono jakieś ankiety prawie co tydzień bądź zabawa w zagadki,newsettler od dawna śmierdzi nudą, bardziej mi przypomina gazetkę propagandową,jedyny magazyn prowadzony przez gracza to dawno nie działające "Kacze gadanie".

Zamykam temat bo do niczego nie dojdziemy, jeżeli chcesz porozmawiać zapraszam na skypie.

#8 2014-02-01 22:10:22

topikad

Użytkownik

Punktów :   

Chciałem zauważyć, że Kacze Gadanie to były wywiady z graczami. Natomiast Newsletter z założenia ma przekazywać informację. Poza tym nie rozumiem o jakiej jaskółce mówisz? Czyżby kolejne przyznanie się do rozminięcia z faktami? Coś za dużo tych rozminięć i błędów jak na jeden dzień.

Tak przy okazji mała prywatka co trzeba zrobić aby stać się godnym wzięcia udziału w waszych wywiadach?

#9 2014-02-01 22:15:53

James Braddock

Użytkownik

Punktów :   

Może Pan sobie tak pisać i dalej tłumaczyć że wszystko jest ok gdy tak nie jest, cóż, raczej sami sobie gwoździa do trumny nie wbijecie i proponuję poczytać o przysłowiu "Jedna jaskółka wiosny nie czyni".

Osoby ja wybieram do wywiadu, lecz na następną osobę nie wezmę pana, chociaż może jeżeli się nie zgodzi osoba wytypowana do wywiadu.

#10 2014-02-01 22:20:05

topikad

Użytkownik

Punktów :   

A meritum sprawy pozostawisz bez komentarza?

#11 2014-02-09 01:03:39

Sensi Smoker

Administrator

Call me!
Punktów :   

Jeśli mogę pomóc, to proszę o konkretne pytania.

#12 2014-02-11 14:10:46

topikad

Użytkownik

Punktów :   

Proszę bardzo.
1. Dlaczego na wolnym forum subiektywne opinie/odczucia administratorów są podawane jako fakty?
2. Dlaczego mimo podawania faktów i konkretnych liczb administrator nie potrafi przyznać się do błędu, tylko wyszukuje kolejnych subiektywnych argumentów?

Szeroko zarzucane jest przez twórców tego forum, iż forum supremacy zamarło w wyniku działań administracji. Zatem jaki, w subiektywnej opinii twórców tego forum, wpływ miało ich zachowanie na forum czy też czat Supremacy?
Czy administracja w większości przypadków nie wymierzała słusznych kar za zachowanie rażąco łamiące warunki użytkowania czy też zasady współżycia społecznego?

Prosiłbym zatem o ustosunkowanie się twórców tego forum co do zarzutów, stanowiących podstawę ich kar na platformie Supremacy 1914 tj. brak możliwość oficjalnego korzystania z czatu, forum czy też platformy Supremacy 1914.

#13 2014-02-11 14:32:58

James Braddock

Użytkownik

Punktów :   

1. Ponieważ są to fakty.
2.Nie muszę się przyznawać do błędu gdyż go nie popełniłem, chcę nadmienić że w ostatnim czasie moje racje poparł jeden z moderatorów TEAM, dalej piszę nieprawdę?

#14 2014-02-11 15:06:47

Sensi Smoker

Administrator

Call me!
Punktów :   

1. Dlaczego na wolnym forum subiektywne opinie/odczucia administratorów są podawane jako fakty?

Proszę podać konkretne przykłady.

2. Dlaczego mimo podawania faktów i konkretnych liczb administrator nie potrafi przyznać się do błędu, tylko wyszukuje kolejnych subiektywnych argumentów?

Tutaj także proszę o podanie konkretnych przykładów takiego postępowania.

Szeroko zarzucane jest przez twórców tego forum, iż forum supremacy zamarło w wyniku działań administracji. Zatem jaki, w subiektywnej opinii twórców tego forum, wpływ miało ich zachowanie na forum czy też czat Supremacy?

Mój "rewolucyjny" wpływ na czat i następnie na losy całego serwera zaowocował zmianą MA i podejścia administracji, co w mojej ocenie staje się coraz bardziej zauważalne. Kiedy zaczynałem przygodę z banami, były one dawane za dyskusje nt. słuszności kar i traktowania użytkowników przez członków administracji. Nieco podobnie, jak było w przypadku działalności Gaspard'a, tylko, że w tamtym czasie dyskusje były dłuższe. W odpowiedzi administracja wprowadziła nowe przepisy, popierające jej teorie i spisała je na forum w formie kodeksów. Następnie podczas wszelkich działań karnych opierała się na tychże prawach. Wszystko to miało miejsce, kiedy konto Sensi Smoker zostało już permanentnie pozbawione dostępu do forum i czatu.

Czy administracja w większości przypadków nie wymierzała słusznych kar za zachowanie rażąco łamiące warunki użytkowania czy też zasady współżycia społecznego?

Nie, absolutnie nie zgadzam się z taką opinią. Bany były dawane za wstawianie się za osobami zbanowanymi, dyskusje nt. słuszności stosowanych kar, dopytywanie się o powód bana (było to postrzegane jako podważanie "autorytetu" moderatora LOL) i w końcu za "trolling" i prowokacje, przy czym warto zauważyć, że dwa ostatnie wykroczenia sprowadzono do zupełnie niewinnych dyskusji, a nawet wytykania faktów, typu zdrady na mapie, tj. nazwanie kogoś zdrajcą było klasyfikowane jako obraza/prowokacja.

Prosiłbym zatem o ustosunkowanie się twórców tego forum co do zarzutów, stanowiących podstawę ich kar na platformie Supremacy 1914 tj. brak możliwość oficjalnego korzystania z czatu, forum czy też platformy Supremacy 1914.

Krótko mówiąc: prywatna wojna między mną, a Michałem. To w jej efekcie doszło do bana permanentnego, a później do kasacji konta.
Oficjalnie administracja w osobie Michała, stwierdziła, że podstawą kasacji był trolling i obrażanie innych graczy, pomimo bana permanentnego, do czego nawiązałem wyżej.

#15 2014-02-12 15:49:49

topikad

Użytkownik

Punktów :   

James Braddock napisał:

1. Ponieważ są to fakty.
2.Nie muszę się przyznawać do błędu gdyż go nie popełniłem, chcę nadmienić że w ostatnim czasie moje racje poparł jeden z moderatorów TEAM, dalej piszę nieprawdę?

Ad 1 Czyli faktem dla Ciebie jest niżej prezentowane kłamstwo?

""Newsettler?Nie ma Fury i Legolasena to też upadł."

Ciekawe. Zatem przytoczę parę faktów. Gracz Legolasen napisał pierwszy numer Newslettera, numer 2 został zamieszczony przez Don Javert, numer 3 napisany został przez Fury. Wszystko to miało miejsce od listopada 2012 do stycznia 2013.  Prawdą jest, że później newsletter miał 5 miesięczną przerwę ale od czerwca 2013 do stycznia tego roku ukazało się kolejnych 5 numerów Newslettera, a niebawem ukaże się kolejny. Zatem o jakim upadku Pan mówi?"

Stwierdzasz zatem  "Gdy o tyle wszyscy o tym wiedzą duża część nie wie za co dostałem tak surową karę, do dziś i ja się dziwię za co,za to że na publicznym chacie głosiłem prawdę o przekrętach byłego MA Don Javerta?"  Jednocześnie nieco dalej piszesz "Dobrze, może nie jestem święty jednak choćby tworzeniem mapek scenariuszowych,co sam kiedyś Michał stwierdził dużo działam dla polskiej społeczności". Proszę zatem o ustalenie jednej spójnej wersji bo to co powiedziałeś dotychczas nie trzyma się ni ładu ni składu, a do tego pokazuje maksymalną subiektywność głoszonych poglądów w zależności od potrzeb.

Ad 2 Jak dla mnie dalej piszesz nieprawdę, bo takich "poparć" różnych osób widziałem wiele. Problem pojawiał się w momencie kiedy trzeba było podać cytat tej wypowiedzi, a już przeszkodą nie do przejścia okazywało się potwierdzenie przez daną osobę, że to jej wypowiedź.
Pozwolisz zatem, że będę się opierał tylko na potwierdzonych, oficjalnie dostępnych informacjach.

Sensi Smoker napisał:

Proszę podać konkretne przykłady.

Tutaj także proszę o podanie konkretnych przykładów takiego postępowania.

Mój "rewolucyjny" wpływ na czat i następnie na losy całego serwera zaowocował zmianą MA i podejścia administracji, co w mojej ocenie staje się coraz bardziej zauważalne. Kiedy zaczynałem przygodę z banami, były one dawane za dyskusje nt. słuszności kar i traktowania użytkowników przez członków administracji. Nieco podobnie, jak było w przypadku działalności Gaspard'a, tylko, że w tamtym czasie dyskusje były dłuższe. W odpowiedzi administracja wprowadziła nowe przepisy, popierające jej teorie i spisała je na forum w formie kodeksów. Następnie podczas wszelkich działań karnych opierała się na tychże prawach. Wszystko to miało miejsce, kiedy kiedy konto Sensi Smoker zostało już permanentnie pozbawione dostępu do forum i czatu.

Nie, absolutnie nie zgadzam się z taką opinią. Bany były dawane za wstawianie się za osobami zbanowanymi, dyskusje nt. słuszności stosowanych kar, dopytywanie się o powód bana (było to postrzegane jako podważanie "autorytetu" moderatora LOL) i w końcu za "trolling" i prowokacje, przy czym warto zauważyć, że dwa ostatnie wykroczenia sprowadzono do zupełnie niewinnych dyskusji, a nawet wytykania faktów, typu zdrady na mapie, tj. nazwanie kogoś zdrajcą było klasyfikowane jako obraza/prowokacja.

Krótko mówiąc: prywatna wojna między mną, a Michałem. To w jej efekcie doszło do bana permanentnego, a później do kasacji konta.
Oficjalnie administracja w osobie Michała, stwierdziła, że podstawą kasacji był trolling i obrażanie innych graczy, pomimio bana permanentnego, do czego nawiązałem wyżej.

Ad. 1 Podałem wyżej.
Ad. 2 Podane również wyżej.
Ad. 3 Czy zmiana MA była trwała? Czy uważasz, że Twoje działanie odniosło oczekiwany sukces? A co do zmian postępujących na polskim serwerze proszę nie przeceniać swoich możliwości. Bo są one wynikiem ciężkiej pracy, a nie działaniami "rewolucjonistów".
Ad. 4. Przykładów gdzie nie wolno na czacie rozmawiać na temat udzielonych gier mogę mnożyć. Proszę zapoznać się choćby z grą Seafight.
Ad. 5 Czy prawdą jest, że złamałeś Warunki użytkowania platformy Supremacy 1914 łamiąc zakaz o posiadaniu multikonta? Po co zatem wymyślać teorie spiskowe o innym powodzie bana? Sam zresztą wskazujesz, że powołanie się trolling czy obrażanie innych graczy przy kasacji konta nie ma najmniejszego sens, ponieważ nie ma umocowania w w ToS i bez problemu zostałoby obalone przez CM Godi w każdej chwili. Proszę zatem nie rozpowszechniać nieprawdziwych informacji a trzymać się faktów. Doskonale wiesz, że każdy może powiedzieć, że przyczyną kary jest to, że ktoś mnie nie lubi, a dzieje się to zazwyczaj a momencie kiedy innych argumentów już brak.

Stopka forum

RSS