Użytkownik
Powtarzasz się
Sensi SmokerAdministrator
Ad. 1 Podałem wyżej.
Nie widzę, poproszę powtórzyć.
Ad. 2 Podane również wyżej.
Jak wyżej.
Ad. 3 Czy zmiana MA była trwała? Czy uważasz, że Twoje działanie odniosło oczekiwany sukces? A co do zmian postępujących na polskim serwerze proszę nie przeceniać swoich możliwości. Bo są one wynikiem ciężkiej pracy, a nie działaniami "rewolucjonistów".
Nie, oczekiwałem przywrócenia mojego konta i oficjalnego potępienia procedur karnych i podejścia do graczy, stosowanych przez administrację Michała. Aczkolwiek sukcesem jest aktualne pozbawienie byłego MA funkcji zwierzchnika administracji PL. Cd. zmian na serwerze, proszę nie mylić własnych opinii z faktami. Rzeczywistym powodem zmian niewątpliwie była działalność graczy, którzy w tamtym czasie sprzeciwiali się "tyranizacji" serwera przez teamPL. Niestety do oceny tego zjawiska niezbędna jest dostateczna wiedza w zakresie polityki społecznej z tamtego okresu, której jak mniemam nie posiadasz, bo i posiadać nie możesz, skoro nie brałeś wtedy czynnego udziału w życiu serwera.
Ad. 4. Przykładów gdzie nie wolno na czacie rozmawiać na temat udzielonych gier mogę mnożyć. Proszę zapoznać się choćby z grą Seafight.
Nie rozumiem odpowiedzi, proszę wyrazić swoją myśl bardziej precyzyjnie.
Po co zatem wymyślać teorie spiskowe o innym powodzie bana? Proszę zatem nie rozpowszechniać nieprawdziwych informacji a trzymać się faktów.
Wypraszam sobie nazywanie mnie kłamcą. Jeśli przedstawisz odpowiednie dowody, potwierdzające tezę, że rzeczywiście kłamię, wyrażę zrozumienie dla takiego tonu wypowiedzi, w przeciwnym razie jest to niestosowne.
czy obrażanie innych graczy przy kasacji konta nie ma najmniejszego sens, ponieważ nie ma umocowania w w ToS i bez problemu zostałoby obalone przez CM Godi w każdej chwili.
Dlaczego więc Michał oficjalnie pisał na czacie, że Sensi Smoker został skasowany za obrażanie graczy, mimo bana permanentnego, za pomocą wiadomości prywatnych?
Ad. 5 Czy prawdą jest, że złamałeś Warunki użytkowania platformy Supremacy 1914 łamiąc zakaz o posiadaniu multikonta?
Istotniejszy jest tutaj fakt, że pierwsze "multikonta" założyłem dopiero wówczas, gdy moje oficjalne konto zostało skasowane...także nie widzę związku. Nadto nie ukrywam, że żałuję tego i bardzo chętnie wymazałbym te wydarzenia z historii.
Po co zatem wymyślać teorie spiskowe o innym powodzie bana?
Na jakiej podstawie stwierdzasz, że argumentacja przedstawiona przeze mnie powyżej jest nieprawdziwa?
Doskonale wiesz, że każdy może powiedzieć, że przyczyną kary jest to, że ktoś mnie nie lubi, a dzieje się to zazwyczaj a momencie kiedy innych argumentów już brak
W tym konkretnym przypadku takie zachowanie rzeczywiście miało miejsce. Proszę przedstawić dowody, które podważą tę argumentację, skoro jest w Twojej ocenie nieprawdziwa.
Ja również podzielę się swoimi spostrzeżeniami
James Braddock napisał:
Tak zamarło życie że tylko 3 działy na gdzieś 15 jest aktywnych ponieważ każdą inicjatywę zabija Team PL jak podałem przykład z gazetką o PLS, w ogóle to o tym być może pan nie pamiętam bo bodaj jeszcze pan nie grał w Supremacy albo był osobą mało aktywną społecznie.
Tutaj nie ma jak umrzeć życie, gdyż nikt nie widział kogoś nienarodzonego a już martwego.
James Braddock napisał:
Polscy gracze także sponsorują tą grę i też czegoś wymagają, jeżeli nasz serwer im się nie opłaca niech go zamkną.
Przynajmniej nie ma reklam tak jak tutaj. Poważnie, niektóre sojusze mają lepsze fora D:
James Braddock napisał:
Osoby ja wybieram do wywiadu, lecz na następną osobę nie wezmę pana, chociaż może jeżeli się nie zgodzi osoba wytypowana do wywiadu.
Nie ma to jak konsekwentny admin
Sensi Smoker napisał:
Czy administracja w większości przypadków nie wymierzała słusznych kar za zachowanie rażąco łamiące warunki użytkowania czy też zasady współżycia społecznego?
Nie, absolutnie nie zgadzam się z taką opinią. Bany były dawane za wstawianie się za osobami zbanowanymi, dyskusje nt. słuszności stosowanych kar, dopytywanie się o powód bana (było to postrzegane jako podważanie "autorytetu" moderatora LOL) i w końcu za "trolling" i prowokacje, przy czym warto zauważyć, że dwa ostatnie wykroczenia sprowadzono do zupełnie niewinnych dyskusji, a nawet wytykania faktów, typu zdrady na mapie, tj. nazwanie kogoś zdrajcą było klasyfikowane jako obraza/prowokacja.
Ciekawostka. Jak trzeba być genialnym, by mieć bana za trolling czy prowokacje? Gdyż to oznacza 2 kicki w ciągu jednego dnia. Dyskusje dyskusjami, tutaj zawsze trzeba uważać, lecz uważam, że spokojnie da się podyskutować poza czatem Supremacy oraz na wysokim poziomie bez wzajemnego obrażania się. Za dopytywanie się o powód bana.....powiedziawszy szczerze to chyba trzeba spamować tym, żeby dostać bana
Teraz można iść po pocorn z flejmem na mnie
Ostatnio edytowany przez McDrike (2014-02-14 15:44:44)
Sensi SmokerAdministrator
Ciekawostka. Jak trzeba być genialnym, by mieć bana za trolling czy prowokacje? Gdyż to oznacza 2 kicki w ciągu jednego dnia.
Nie, to nie oznacza dwóch kicków w ciągu jednego dnia. Być może teraz tak jest, dawniej było zupełnie inaczej.
Dyskusje dyskusjami, tutaj zawsze trzeba uważać, lecz uważam, że spokojnie da się podyskutować poza czatem Supremacy oraz na wysokim poziomie bez wzajemnego obrażania się.
Rozmawiamy o tym co było, nie o tym, co jest. Aczkolwiek warto zauważyć, że porozmawiać na jakimkolwiek poziomie można dopiero poza czatem Supremacy.
Za dopytywanie się o powód bana.....powiedziawszy szczerze to chyba trzeba spamować tym, żeby dostać bana
Haha, to wydaje się logiczne, niestety praktyka często odbiega od logiki.
Admiral LeeNowy użytkownik
Niniejszym informuję iz posiadam wiele dowodów w postaci screenów, zapisów rozmów świadczących o licznych przekrętach Javerta.
Jestem również świadkiem wielu sytuacji w których bany dawane były "bo tak" lub "bo mi się nie podoba coś tam"
Skoro po banach czy innych karach pierwszym krokiem jest prośba o odbanowanie czy zdjęcie kary to pytam - dlaczego do dzisiaj nie przywrócono konta Sensi Smokera???
Bo nie! Wszyscy wiemy czyja to "zasługa"
Panowie apeluję jako gracz z ponad 2 letnim doświadczeniem - nie rozgrzebujmy tutaj kwestii oficjalnego forum Supremacy ani kwestii moderatorów, adminów i całej reszty
Żywię nadzieję iż Wolne Forum Supremacy powstało poprostu po to aby się ze sobą komunikować, dobrze się w tym wszystkim czuć i bawić się grą
Nie róbmy takiego samego burdelu
Ostatnio edytowany przez Admiral Lee (2014-02-18 23:00:48)
Użytkownik
Drogi Admirale, mogę Cię zapewnić że WolneForum powstało JEDYNIE w celu rozwoju polskiej społeczności Supremacy1914. Można się zapytać czemu nie chcemy rozwijać na głównym forum,a otóż dlatego że Ja,Sensi i wiele innych dobrych,zaangażowanych ludzi zostało zepchniętych na margines społeczeństwa ze względu na świadomość o sytuacji w administracji. Ów sytuacja jak i wspomniane przez Ciebie nadwykorzystywanie władzy przez niektóre osoby zmusiły nas do założenia tego forum mając nadzieję że chociaż tutaj rozwój o który nam chodzi będzie mógł iść naprzód, a to dzięki wolności słowa i szacunku dla każdego użytkownika, nawet podkreślam, osób które dopuszczają się ciężkich przewinień w "zarządzie" polskiego serwera SM.
Pozdrawiam.
Admiral Lee napisał:
Niniejszym informuję iz posiadam wiele dowodów w postaci screenów, zapisów rozmów świadczących o licznych przekrętach Javerta.
Jestem również świadkiem wielu sytuacji w których bany dawane były "bo tak" lub "bo mi się nie podoba coś tam"
Skoro po banach czy innych karach pierwszym krokiem jest prośba o odbanowanie czy zdjęcie kary to pytam - dlaczego do dzisiaj nie przywrócono konta Sensi Smokera???
Z chęcią zapoznałbym się z tymi dowodami.
Admiral Lee napisał:
Odbanowanie po banie a po kasacji to jednak dwie różne sprawy.
Admiral Lee napisał:
Panowie apeluję jako gracz z ponad 2 letnim doświadczeniem - nie rozgrzebujmy tutaj kwestii oficjalnego forum Supremacy ani kwestii moderatorów, adminów i całej reszty
Żywię nadzieję iż Wolne Forum Supremacy powstało poprostu po to aby się ze sobą komunikować, dobrze się w tym wszystkim czuć i bawić się grą
Nie róbmy takiego samego burdelu
Sama notka informująca o powstaniu tego forum rozgrzebała sprawy o których wspominasz. Dlatego śmiem wątpić w jakim celu powstało to forum zważywszy na to, iż jeden z dwóch adminów w jednym w swoich pierwszych postów rozgrzebuje te sprawy.
James Braddock napisał:
...osób które dopuszczają się ciężkich przewinień w "zarządzie" polskiego serwera SM.
Użyto określenia sugerującego, iż w Team PL są popełnianie cały czas "ciężkie przewinienia". Czy masz jakieś dowody czy kolejny raz to gołosłowie? Jakie to "ciężkie przewinienia" są cały czas popełniane?
Ostatnio edytowany przez topikad (2014-02-19 22:28:08)
Gość
Miłego knucia intryg życzę i wielu udanych manipulacji.
Ostatnio edytowany przez Darkangel (2014-03-18 11:19:20)
hmm, ponieważ lubię się wtrącać między wódkę a zakąskę...
Dark, kilka razy Ci dałem bana, w tym tego perma którego masz obecnie i nikt z moich przełożonych czy to w TeamPL czy Bytro nie powiedział mi bym cofnął bana lub przeprosił - gwoli ścisłości.
Co do twej kary - uważam ją za słuszną w tamtym momencie ( sam wiesz że badałeś granicę i ją przekroczyłeś ), żałuję jednak że przez to czat supremacy straciło tak barwna postać jaką niewątpliwie jesteś.
Generalnie jestem za tym by zmniejszyć Ci karę i usunąć perma, na takiej samej zasadzie propozycji jaką dostał James ( ale odrzucił ^^ )
Gość
PS.
.. ...
Ostatnio edytowany przez Darkangel (2014-03-18 11:20:53)
Darkangel napisał:
Po drugie, to dostałem wystarczająco wiele emaili oraz postów od topika, że nic nie zamierza nawiązywać.
Uszanowałem jego zdanie i proszę nie zarzucać mi jakiejś "winy" czy braku chęci do porozumienia, cokolwiek ma to oznaczać.
Proszę zatem przytoczyć tę korespondencję ze szczególnym zwróceniem uwagi jak to Pan zabiegał o nić porozumienia.
Upsss zapomniałem, że większość tej korespondencji nie nadaje się nawet na to forum mimo, iż jest ono "wolne". Ale co tam jak ktoś pluje można przecież powiedzieć, że pada ciepły letni deszczyk:D Mitomania 'Anioła Ciemności" jest porażająca. Ale do tego zdążyłem już przywyknąć.
Darkangel napisał:
Ja tym samym kasuje swoje konto i zakończę swoja obecność na tym forum, ponieważ ... udział w dalszych dyskusjach uważam za zbyt uwłaczającą mojej godności.
Szkoda, że Pańskie wypowiedzi jakoś nie dbają o godność innych. Rozumiem, że informacje podobnie jak ma to miejsce na oficjalny forum zamieszczał będzie Pański "syn". Hmm zastanawiam się czy tutaj nie trzeba specjalistycznej pomocy.
Bez odbioru.
Ostatnio edytowany przez topikad (2014-03-17 22:07:26)
Gość
PS.
...
Ostatnio edytowany przez Darkangel (2014-03-18 11:21:45)
Darkangel napisał:
Mój syn wątpie by tu załozył konto bo ja swojego usunąć nie mogę więc on tez ryzykował nie będzię ( tak sądzę)
Prosze więc administrację o skasowanie mojego konta na tym forum.
PS.
W RADIO SUPREMACY w wersji testowej będzie wywiad z graczem o NICKU: fallout125
Graczu z długą lista osiagnięć, duzym stażem, członkiem i Moderatorem AS.
Będzie to pierwsza z rozmów online z graczami ponieważ do przeprowadzenia jej nie potrzeba specjalnego sprzętu gdyż,
fallout125 będzie siedział obok mniei będzie odpowiadał na zadane pytania.
Oczywiście wszystko pod bacznym okiem "specjalisty" hahahahaha wg zyczenia szefa Team pl.
Byc może szef Team pl wykryje kolejne multikonto jak w przypadku Javerta ??
Poczekamy, zobaczymyusłyszymy
czy szef Tam pl słusznie oskarża innego gracza o multi czy po prostu ssie swój palec i stąd ta wiedza.
Jestem pod wrażeniem kolegi. Pierwszy trolling na poziomie jaki widziałem z twojej strony. Czuję się zaszczycony móc czytać takie wypowiedzi. Mam nadzieję, że nie spoczniesz na laurach. Powodzenia.
Użytkownik
Topik nie prowokuj i skończcie tą całą zabawę bo nudne i niesmaczne to się robi.